De Ceremonie

De ceremonie, of dit nou een officiële of een niet officiële is, is een belangrijk moment.

Als je trouwt krijg je door de gemeente een trouwambtenaar toegewezen. Een trouwambtenaar van de gemeente heeft beperkt de tijd om de ceremonie voor te bereiden en uit te voeren. Dat wil uiteraard niet zeggen dat er geen mooie speech gegeven kan worden met weinig voorbereidingstijd.

Er zijn wel een aantal dingen waar je voor kunt kiezen die de ceremonie nog persoonlijker maken.

Je kunt er ook voor kiezen een deel van de ceremonie zelf te regelen. Vraag bijvoorbeeld jullie getuigen en of andere dierbaren om een deel van de ceremonie in te vullen. Deze mensen kennen jullie heel goed en willen er tijd in stoppen om er een onvergetelijke ceremonie van te maken.

Vraag dierbaren of ze een filmpje willen opnemen (bijvoorbeeld met hun telefoon) waarin ze iets over jullie als koppel en of individu zeggen. Dit kun je tijdens de ceremonie op een scherm afspelen.

Je kunt er ook voor kiezen om een zelfstandig trouwambtenaar in te huren omdat deze meer tijd in de ceremonie kan stoppen.

De ceremonie is een erg belangrijk moment die je niet zo maar aan je voorbij wilt laten gaan. Plan de ceremonie dan ook in aandacht en geef deze niet zomaar weg aan iemand die jullie nauwelijks kent.

Een ceremonie moet aansluiten bij jullie als koppel. Met echt contact, vol liefde, blijdschap en dankbaarheid.

Op de liefde 🧡💍