Waarom kiezen voor een BABS voor één dag?

Jullie vragen je misschien af waarom je een zelfstandig trouwambtenaar zou inhuren. Als jullie je aanmelden bij de gemeente dan zit er ten slotte een BABS bij in.

De trouwambtenaar die jullie door de gemeente wordt toegewezen ontvangt voor het sluiten van een ceremonie een kleine vergoeding en een beperkte hoeveelheid tijd om deze voor te bereiden en af te sluiten. Een trouwambtenaar van de gemeente heeft dus beperkt de tijd om de ceremonie voor te bereiden en uit te voeren. Dit wil uiteraard niet zeggen dat een trouwambtenaar van de gemeente geen mooie ceremonies neerzetten.

Willen jullie extra voorbereidingstijd voor jullie  ceremonie, dan zijn er een aantal manieren om dat te realiseren.

  1. Vraag jullie getuigen en of andere dierbaren om een deel van de ceremonie in te vullen. Deze mensen kennen jullie heel goed en willen er tijd in stoppen om er een onvergetelijke ceremonie van te maken.
  2. Vraag dierbaren of ze een filmpje willen opnemen (bijvoorbeeld met hun telefoon) waarin ze iets over jullie als koppel en of individu zeggen. Dit kun je tijdens de ceremonie op een scherm afspelen.
  3. Huur een zelfstandig trouwambtenaar in die de tijd neemt om de ceremonie aan te laten sluiten bij jullie als koppel. Als ceremonieel spreker heb ik al geruime tijd voor de bruiloft contact met jullie. (Een trouwambtenaar van de gemeente neemt vaak pas een aantal weken voor de grote dag contact op.) Daardoor hebben we tijd om de dag en de ceremonie te laten ontstaan. Juist door de tijd te nemen, ontstaan er mooie dingen. Samen zullen we een bijzonder moment creëren dat jullie voor altijd bij zal blijven. Met echt contact, vol liefde, blijdschap en dankbaarheid.

Op de liefde 🧡💍