Waarom kiezen voor een Zelfstandig Trouwambtenaar?

Jullie vragen je misschien af waarom je een zelfstandig trouwambtenaar zou inhuren. Als jullie je aanmelden bij de gemeente dan zit er ten slotte een BABS bij in.

Gemeenten hebben  BABS-en in dienst. Een BABS, Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, werkt voor de gemeente. De BABS voltrekt alleen huwelijken en geregistreerd partnerschappen. Het kan wel zijn dat een BABS ook nog een andere functie heeft binnen de gemeente, maar dit staat dan los van de BABS functie.

Voor het sluiten van deze huwelijken ontvangt de BABS een kleine vergoeding. Een BABS sluit niet zelden meerdere huwelijken op één dag. Hierdoor is er minder tijd voor de voorbereiding, het personaliseren van de ceremonie en de ceremonie zelf.

Dat is in mijn beleving erg jammer, want de ceremonie is één van de belangrijkste momenten op de dag.

De ceremonie: Jullie moment van de dag.

In mijn ogen is de ceremonie een moment dat jullie liefde volledig moet weergeven. Daar is tijd en aandacht voor nodig. Iets wat ik jullie als zelfstandig trouwambtenaar kan bieden.

Bij de gemeente hoor je officieel pas twee weken van te voren wie jullie zal gaan trouwen. Met mij kunnen jullie al veel eerder contact opnemen. Tijdens het intake gesprek maken we kennis. Jullie kunnen dan voelen of de combinatie klopt.

Bij mij krijgt de ceremonie een persoonlijk karakter. Samen kijken we naar wat er bij jullie past qua inhoud en lengte en ook waar het huwelijk plaats vindt. We kunnen buiten de geijkte paden kijken, want niemand is gelijk en jullie ceremonie zal een weerspiegeling zijn van wie jullie zijn.

Ik bouw een band met jullie op en neem de tijd om jullie verhaal goed weer te geven.

Samen zullen we een bijzonder moment creëren dat jullie voor altijd bij zal blijven. Met echt contact, vol liefde, blijdschap en dankbaarheid.

Op de liefde 🧡💍