Mindfulness, het klinkt je wellicht iets zweverig in de oren. Maar mindfulness is niets anders dan bewust iets doen. Aanwezig zijn. Dat klinkt vast al een stuk minder zweverig.

Als je iets bewust doet dan maak je bewust keuzes. Een huwelijksdag is een hele bijzondere dag. Een dag die je vaak maar één keer meemaakt. En die dag moet magisch zijn voor jullie. 

Een valkuil bij het plannen van een huwelijk, is dat we bepaalde ideeën hebben over hoe deze dag er uit ziet, maar ons niet altijd even bewust zijn van waarom we die ideeën hebben.

Zo kan het zijn dat je volledig’ binnen de box’ je trouwerij plant zonder je bewust te zijn wat voor mogelijkheden zich ‘buiten de box’ schuil houden.

Of je denkt dat je iets doet omdat je het zelf echt wilt, terwijl als je er wat beter bij stil staat, je er achter kan komen dat je dat eigenlijk voor anderen doet en je het zelf eigenlijk niet zo wilt.

Een stel was getrouwd en had alles gedaan wat ze in hun hoofd hadden. Na de bruiloft had één van de gasten een filmpje gestuurd die deze had gemaakt toen de bruid binnen kwam lopen tijdens de ceremonie. Dat stukje film van ongeveer twee minuten, zonder geluid, was het mooiste wat die dag gemaakt was. Mooier dan het hele foto album samen. Achteraf hadden ze spijt dat ze niet ook een videograaf in hadden gehuurd. Ze hadden simpelweg nooit aan het idee gedacht en ze hadden zich nooit gerealiseerd dat bewegende beelden hen zo aanspraken.

Door te sparren over de grote dag kom je soms bij verassende ideeën uit. Je spart dan over wat wilt je bereiken op die dag, wat voor gevoel wilt je neerzetten.

Ik nodig je uit voor een spar-sessie over jullie bruiloft.

Het leven mooi!