Fact check for your thoughts, just do it
24 oktober 2017
Show alles

Twee Kampen

Prachtige zin van Guusje Wannet​ van Sensual Glow:
“Ik besefte dat scheiden nog steeds één van de grootste taboe is in onze sociale kringen. Er is veel oordeel en verdomd weinig onvoorwaardelijke steun. Ieder heeft zijn/haar eigen belang”.

Zelf geen officiële scheiding meegemaakt, wel een relatie die werd beindigd. Het is zo makkelijk boos te worden. Want je ego geeft heel helder aan dat iemand jou dat niet mag aandoen. Hij of zij moet bij mij blijven, mag mij niet in de steek laten. Maar is dat liefde?

Een scheiding de laatste jaren wel van dichtbij meegemaakt. Er komen twee kampen, een voor en een tegen kamp, een kamp dat de vinger naar de één wijst en een kamp dat de vinger naar de ander wijst.
De ene geholpen, de andere vergruist.
Een slachtoffer en een dader worden door de omgeving gecreëerd.

Alsof volwassene geen helder beeld willen hebben en in sprookjes willen blijven geloven.
Lekker boos willen zijn op iemand en daar de vinger maar naar blijven wijzen.
Niet het grote plaatje willen zien.
Maar lekker blijven hangenen in het beantwoorden van de ‘waarom’ vraag en de ‘wie is er hier fout’ en dit vaak vanuit een eenzijdig geschetst beeld van één van de scheidende partners.

Nooit heb ik dit proces begrepen, want een scheiding is iets wat je samen hebt gecreëerd. Niemand is in zijn of haar eentje verantwoordelijk voor een scheiding. eigenlijk weten we dat allemaal wel, maar we willen zo graag een schuldige aanwijzen dat we dat maar even vergeten. De werkelijkheid is dat beide er krassen van over houden op hun ziel.

Waarom vechten, waarom altijd maar de schuldvraag.

Soms is een relatie tot een einde gekomen omdat beide van elkaar hebben geleerd. Je loopt met elkaar op en soms komt dat tot een einde.
Een relatie is niet alleen geslaagd als je tot de dood bij elkaar blijft.

In de cursus de Trendy Boeddhist besteden aandacht aan de liefdesrelatie. Kijk voor informatie op:
http://www.lauradonker.nl

‘Liefde is verwelkomen als het komt, en loslaten als het wil gaan’.

Lotus voor jou
Laura

twee kampen

laura
laura
Mijn naam is Laura Donker. Mijn essentie en missie is om te inspireren en te verbinden. Na mijn opleidingen Voeding en Dietetiek en Psychologie ben ik me verder gaan ontwikkelen richting het Boeddhisme en heb ik tevens een Yoga opleiding afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *