Hoe ga ik om met boosheid? De transformatie naar liefde.
23 oktober 2016
Twee gratis webinars in december
4 december 2016
Show alles

Kun je ware liefde hebben zonder gehecht te zijn?

In het Boeddhisme wordt gesproken van het niet hechten aan mensen en materie. Maar hoe doe je dat dan in een liefdesrelatie? In de moderne psychologie wordt gesproken over hechting als iets positiefs. Je moet in staat zijn je te hechten aan iemand voor een gezonde relatie. Hoe moet je de visie van het Boeddhisme dan vertalen? Wat is ware liefde in het Boeddhisme?

Hechting zoals in het Boeddisme genoemd betekent dat je je hecht aan wat iemand je geeft, wat het je oplevert. In een relatie kan dat bijvoorbeeld aandacht, steun of complimentjes zijn. Als je daar aan gehecht raakt, dan word je er al snel afhankelijk van. Daarnaast zul je het ook steeds meer van de ander verwachten en zelfs gaan opeisen. Je hebt de ander als het ware nodig om jezelf te kunnen zijn. Afhankelijkheid zorgt er ook voor dat je geen gezonde grenzen meer kunt aangeven. Want stel je voor dat de ander weg zou vallen, dat zou een ramp zijn.

De ander wordt daardoor al snel verantwoordelijk gemaakt om jou een prettig gevoel te geven, jou te bevestigen waardoor het niet vrij meer is.

Als iemand niet meer aan ons beeld voldoet, door ons bijvoorbeeld te weinig aandacht te geven, dan voelen we ons afgewezen, teleurgesteld.

Ware liefde, zoals het woord in het Boeddhisme wordt gebruikt, is een vorm van liefde waarbij we de ander juist niet verplichten tot iets. We willen de ander juist vanuit een open, aanvaarende houding zien, zonder allerlei verwachtingen. De ander mag zijn wie hij of zij is. Samen mag je groeien en je hebt oog voor wat de ander nodig heeft. Beide ben je verantwoordelijk voor je eigen geluk, en daardoor ontstaat er ontzetten veel ruimte voor de ware liefde tussen elkaar.

December

De maand december roept veel emoties op, positieve maar ook minder positieve. Uit onderzoek blijkt dat het een tijd is waar veel relaties onder druk komen te staan.
En dat vind ik jammer. Daarom deze video over ware liefde.
Ik ben erg benieuwd wat jij er van deze video vindt.Daarnaast geef ik deze maand, speciaal voor jou, twee gratis webinars.Een webinar waarin de liefdesrelatie rond de feestdagen aandacht krijgt, en een webinar waar jij centraal staat rond de feestdagen, hoe jij in balans kunt blijven, zowel fysiek als emotioneel.Het wordt ontzettend inspirerend ook omdat jij jouw vragen, issues waar jij mee zit, vooraf mag toesturen zodat ik er in het webinar zelf aandacht aan ga besteden.

Dus super interactief!

Ik zet jou op de lijst, maar weet je nog iemand in jouw omgeving die blij wordt van deze webinars, stuur deze mail dan door en dan kunnen ze zich aanmelden via de onderstaande link.

19 december 2016 20:30u 
Webinar: Samen de feestdagen door, weer verliefd op elkaar!
Ja, ik ben er bij!

20 december 2016 20:30u
Webinar: Tijdens de feestdagen in balans: Fysiek en emotioneel!
Ja, ik ben er bij!

Leuk als je er bij bent!
Liefs Laura
laura
laura
Mijn naam is Laura Donker. Mijn essentie en missie is om te inspireren en te verbinden. Na mijn opleidingen Voeding en Dietetiek en Psychologie ben ik me verder gaan ontwikkelen richting het Boeddhisme en heb ik tevens een Yoga opleiding afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *